onsdag 11 januari 2017

Filmer för förskolan i SLI

Mats på Lärande IKT Media är glad över att få presentera 7 nya filmer för förskolan. 

Pedagoger från förskolan har lämnat in önskemål om filmer att köpa in och nu finns filmerna att titta på i sli.se. Saknar du ett SLI-konto skaffar du ett gratis här.

Tänk om - En animerad film för den allra yngsta publiken. Följ med i berättelserna om djurliv, busliv och om att få vara nära. En kärleksförklaring till relationen mellan liten och stor och till lusten att ge sig ut på fantasifulla, fantastiska äventyr. Baserad på Lena Sjöbergs August-nominerade barnbok. Berättare och sång: Nina Persson.


Bajsfilmen - En animerad film fritt efter Pernilla Stalfelts underfundiga och filosofiska böcker om livet, kärlek, hår, döden, skräck och bajs. Rikard Wolff är berättaren och Mia Skäringer och Klara Zimmergren ger röst till huvudkaraktärerna Dolores och Gunellen. Dolores och Gunellen är väldigt olika. Ändå är de bästa vänner och bor tillsammans. En dag bestämmer sig Gunellen för att resa ut i världen. Dolores vill inte vara kvar ensam, så för att Gunellen ska stanna kvar berättar allt hon vet om hår och bajs, döden, livet och kärleken. Men allt det här kanske bara gör Gunellen ännu mer nyfiken på att resa ut i världen?

Jaguaren - Baserad på den älskade boken med samma namn, av Ulf Stark och Anna Höglund. När Elmer ska gå och lägga sig förvandlas han till en jaguar. Han ger sig ut i staden och blir vän med katten Ellinor. Tillsammans är de med om många äventyr i natten tills det är dags att återvända hem och bli pojke igen.

Mumintrollets farliga midsommar - En lugn sommardag i Mumindalen avbryts av ett vulkanutbrott och en väldig flodvåg. Vattnet översvämmar hela dalen, och Muminfamiljen tar sin tillflykt till ett märkligt hus som driver omkring på vattnet. Det visar sig att det inte är något vanligt hus, utan en teaterscen – och teaterråttan Emmas hem. Lite motvilligt går Emma med på att hjälpa familjen att sätta upp ett skådespel med Muminpappan som författare. Flera ur Muminfamiljen kommer på villovägar, men till slut hittar alla tillbaka till teatern och hinner se Muminpappans teaterföreställning.

Groddjur - Varför måste groddjur hålla sig nära vatten? Vilka skillnader finns mellan en groda och en padda? Dessa frågor besvaras i programmet om groddjuren.
Vi lär oss till exempel om hur groddjur kan se ut, vad de äter och hur de fortplantar sig.

Kräldjur - Varför tappar vissa ödlor svansen när de känner sig hotade? Härstammar kräldjur från dinosaurier? 
I avsnittet om kräldjuren möter vi allt från små ödlor till stora krokodiler. Vi lär oss om deras utseende, egenskaper och historia.

Spindlar - Hur kan spindlar spinna tråd? Varför fastnar inte spindeln i sitt eget nät? Vad är skillnaden på en spindel och en insekt? Hur skulle världen se ut om inte spindlarna fanns?
I denna film besvaras dessa frågor och många fler när vi lär oss om spindlar. 

Den här filmen visar oss genom tydliga bilder och avancerade animeringar, att spindlar är beundransvärda jägare och omsorgsfulla föräldrar.

/Leena på Lärande IKT

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar