torsdag 28 september 2017

Programmering - inspiration med Karin Nygårds

Utbildningskontoret bjuder in till information och inspiration med programmering på agendan. Den här gången riktar vi oss till pedagoger som undervisar i årskurserna 4-6.
Onsdag 22 november kl. 15.00 – 18.00 
(Drop-in fika mellan 15.00 – 15.25)
Plats: Ektorpsringens aula, Fotbollsgatan 2
Max antal deltagare: 150 st.
Anmälan via intranätet: Programmera mera åk 4-6 med Karin Nygårds

Program

  • 15.30 Så arbetar vi med programmering i Norrköpings kommun 
    • Information från Utbildningskontoret 
    • Presentation av EU-projektet #CoThink 
  • 16.00 Karin Nygårds om sitt arbete med UR:s serie ”Programmera mera 2” 
  • 17.15 TeachMeet – Inspiration med pedagoger från verksamheten
Karin Nygårds är i grunden svensklärare för låg-och mellanstadiet. De senaste åren har hon jobbat intensivt med programmering i grundskolan på olika nivåer och med programserien Programmera mera från UR. Nu kommer hon hit för att berätta om höstens nya tv-program och tankarna bakom dem.

Programmera mera 2.0 är en serie med åtta program som riktar sig till elever på mellanstadiet och deras lärare. Tre barn kommer till Karin Nygårds studio i varje avsnitt där hon sätter dem på prov genom frågor och utmaningar. Varje avsnitt har ett tema, till exempel spel, säkerhet och sociala medier och innehåller en kort visualiseringsfilm som kallas "Fatta hur det funkar". För att knyta an till verkligheten intervjuas en expert inom varje område, som berättar om sitt jobb som till exempel spelanimatör eller säkerhetschef. Tanken med programmen är att såväl barn som vuxna ska känna att de har lärt sig något nytt efter ett avsnitt och att programmering ska sättas i ett sammanhang i samhället.

Tipsar gör Leena på UBK SystemförvaltningInga kommentarer:

Skicka en kommentar