tisdag 1 september 2020

Skolplus

Skolplus är en resurs på webben med material och övningar inom en mängd ämnen med fokus på Fk-6. Här hittar du pedagogiska läromedel som kombinerar lärande med lekens glädje, ger kunskap, stimulerar och ger eleverna lust att lära sig mer.


Du är automatiskt inloggad med kommunlicensen när du befinner dig på skolans nätverk. Om elever vill komma åt programmet hemifrån behöver skolan få inloggningsuppgifter från Skolplus. 

Skolplus passar datorer, Chromebooks och lärplattor.

Så här kommer du åt Skolplus:

  1. Logga in med ditt Googlekonto i webbläsaren Chrome (elever med Chromebook är automatiskt inloggade i webbläsaren Chrome)
  2. Klicka på mappen Digitala lärverktyg
  3. Välj Skolplus

För att komma åt Skolplus hemifrån:

  • Om någon på skolan har ett lärarkonto kan den bjuda in kollegor. Alla med ett lärarkonto har likvärdig behörighet och kan skapa eller se inloggningsuppgifter för elevkonton.
  • Om ingen på skolan har ett lärarkonto skickar du in en beställning till Skolplus, https://skolplus.se/order_school. Gör en beställning av en skollicens. I steg två av beställningen känner systemet igen att skolan har kommunlicens och ingen faktura skickas. Efter granskning får du inlogg till ett lärarkonto.
  • Det går även att höra av sig till supporten på info@skolplus.se

Vissa skolor har redan skapat egna elevkonton för hemmainloggning. Fortsätt använda dem även i fortsättningen. 





    Inga kommentarer:

    Skicka en kommentar